Arkiva për kategorinë ‘Bebet’

Ushqyerja me gji ndihmon nënat e reja të humbin peshë.

qumeshti-i-gjirit

Sudimi Danez i më shumë se 25 mijë femrave që porsa kishin lindur ka nxjerrë në pah se ushqimi i fëmijës në gji ndihmon në humbjen e peshës se fituar gjate shtatëznisë. Studiuesit mbajtën shënim se sa herë kanë ushqyer fëmijët në gji dhe për sa gjatë . Frekuenca dhe kohëzgjatja e të ushyerit u […]

Perse bebet qajne “me te madhe”?

Perse qajne Bebet?

Perse bebet qajne gjithe kohes? Menyra me efektive per te komunikuar nevojat e tyre eshte te qarit. Pjesa me e madhe e bebeve harxhojne 7% te dites duke qare. Prinderit e rinj zakonisht u duhet pak kohe qe te mesojne te interpretojne se perse qan femija e tyre. Zakonisht pas kater ose gjashte muajsh ata […]