Arkiva për kategorinë ‘Bimët Mjekësore’

Me festeke luftoheni kolesterolin!

festeke

Nje “grusht” festeke ne dite eshte nje preventive e mire per semundjet kardiovaskulare, paralajmerojne studiuesit amerikan. Sipas te dhenave te fundit, festeket zvogelojne kolesterolin, dhe arteriet i mbajne te shendetshem. Vetem 84 g. festek ne dite jane te mjaftueshme, per te zvogeluar rrezikun e semundjeve. Studiuesit e Univerzitetit Sheteror ne Pelsivani, studimet e tyre i […]

Bimët që kurojnë gjëndrat tiroide!

Gjëndrat tiroide ndodhen në pjesën e mesme të fytit dhe shërbejnë për të rregulluar metabolizmin me hormonet e tij. Me fjalën metabolizëm shprehet shpejtësia ose frenimi i djegies së substancave ushqimore në inde për të prodhuar energji, si dhe për zhvillimin e organeve të ndryshme të trupit. Funksioni i gjëndrave tiroide varet shumë dhe nga […]