Arkiva për kategorinë ‘Azma’

C’fare eshte azma

Azma eshte nje semudje kronike e rrugeve te frymemarrjes, te cilat ne rrethana te caktuara ngushtohen, acarohen dhe mbulohen me mukoze ne sasi te medhaja, si kunderpergjigje ndaj shume faktoreve ngacmues. Episodet e Azmes mund te nisen prej ngacmimit te alergjeneve te ndryshem, tymit (te duhanit ose cdo lloj tymi tjeter), ajrit te ftohte ose […]

Cilat jane simptomat e azmes?

Disa nga simptomat e azmes jane: shtrengim, presion ne gjoks mos-mbushje me fryme gervishtje, (si tip gerrhitje/fershellime gjate nxjerrjes se ajrit nga mushkerite) kolle, sidomos gjate nates disa shenja te tjera me serioze psh gjate nje ataku te azmes jane: mbimbushja e mushkerive gjate frymemarrjes, rrahje pulsi e dobet gjate thithjes se ajrit dhe e […]