Arkiva për kategorinë ‘Sëmundjet e lëkurës’

Kallot

kallot

Çfarë jane kallot? Kallot jane pjese te trasha, te forta,  lekure te vdekur. Ato formohen per te mbrojtur vete lekuren apo pjese te brendeshme te trupit nga ferkimet dhe demtimet. Kallot mund te jene me ngjyre gri apo si te verdhe, mund te jene me pak te ndjeshme se lekura rreth tyre dhe duken si […]

Athlete’s foot

athletes-foot

Nje infeksion myku i cili shkalton rrjepje te lekures, skuqje, krruarje, djegje, gjithashtu mund te shoqerohet me fllucka dhe plage. athlete’s foot eshte ngjites dhe mund te merret duke ecur zbathur ne zona publike si neper dysheme apo pishina. Myku rritet neper kepuce dhe sidos ne ato te pa-ajrosurat. Athlete’s foot kurohet me kremera …